Fastelavnsboller – hurtig og nemme at bage

Fastelavnsboller Fastelavnsboller i en sundere udgave, som er lavt på butterdej. Hurtig og nemme at lave og lækkere, at servere for dine gæster. Der er ingen fødevare, der er forbudt – det handler om mængden du spiser.

 

 

 

 

 

 

 

FASTELAVNSBOLLER

22. februar 2017
: 4 pers

Fastelavnsboller i en sundere udgave, som er lavt på butterdej. Hurtig og nemme at lave og lækker, at servere for dine gæster.

Ingredienser
  • 2 stk. butterdejsplader fra frost 150 g
  • 1 æggeblomme
  • Vaniljeflødeskum:
  • 2 dl piskefløde, fløde 38%
  • 1 spsk. sukker
  • 1/2 tsk. vaniljepulver
  • Fyld:
  • 100 g hindbær
  • 100 g blåbær
  • Drys:
  • 15 g flormelis
Vejledning
  • Step 1 Kom butterdejsplader fra frost på en bageplade med bagepapir og lad dejen optø i 20 min.
  • Step 2 Halver hver plade, så der er 4 kvadrater, skil pladerne så der er plads mellem stykkerne.
  • Step 3 Pensl med pisket æggeblomme.
  • Step 4 Butterdejsstykkerne bages midt i ovnen ved 200 grader i ca.17-19 min. De skal være sprøde og gyldne, lad dem afkøle på rist.
  • Step 5 Kom fløde i en skål med sukker og vanilje, og pisk til en let skum.
  • Step 6 Flæk de afkølede butterdejsstykker, fordel vaniljeflødeskum på bunden, top med friske hindbær og blåbær. Anret toppen på og drys med flormelis gennem sigte.


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *