Havregrynskugler med appelsin og kaffe

HavregrynskuglerHavregrynskugler er et must i den søde juletid – selvom de smager godt hele året.
Der findes et hav af opskrifter på havregrynskugler og de fleste skal der fløde i, hvilket jeg ikke er fortaler for, så i stedet for fløde, røg der kaffe i. Kaffe gør bare underværker ved kakao og giver den helt rigtige dybe smag til både det og rommen. Denne opskrift er fra Arla, men har tilføjet lidt her og der.
Du kan evt. skifte rom essens ud med fx baileys. Jeg kom ca. 1 tsk reven appelsinskal i, hvilket gav en frisk smag. Havregrynskuglerne kan opbevares i køleskabet i ca. 4 døgn.

HAVREGRYNSKUGLER

3. december 2017
: 10 stk

Havregrynskugler er et must i den søde juletid. Du kan evt. skifte romessens ud med baileys og evt. tilføje lidt revent appelsinskal.

Ingredienser
  • 175 g havregryn
  • 100 g flormelis
  • 4 1⁄2 spsk kakao
  • 100 g blødt smør
  • 2-4 spsk kaffe
  • evt. 1 tsk. reven appelsinskal.
  • Rom essens
  • Pynt: kokosmel, flormelis, krymmel, lakridspulver osv.
Vejledning
  • Step 1 Bland de tørre ingredienser i en skål og fordel det bløde smør og kaffen, rom essens heri.
  • Step 2 Prøv dig frem hvor meget af kaffen der skal i.
  • Step 3 Rør massen til den er sammenhængende.
  • Step 4 Tril små kugler og rul dem i den valgte pynt. Stil havregrynskuglerne tildækket i køleskabet i mindst 2 timer.

 



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *