Juleboller

julebollerDecember måned er en skøn måned med julebag og når det første lys tændes i adventskransen kunne disse juleboller serveres til et glas gløgg eller en god kop kaffe. Juletid er lig med dejligt julebag. Her får du en opskrift på juleboller, hvor duften af Korender spreder sig rundt i huset og spreder julestemning.

I denne opskrift har jeg brugt korender, der er små, kerneløse, tørrede vindruer. De er mindre og mere hårde end rosiner, og smagen er stærkere. Korender anvendes i luciabrød, men også i andet bagværk og brød. De kan desuden tilsættes mysli og fx en paté, eller de kan spises som snack. Hvis du ikke har korender kan du bruge rosiner.

Hvis du gerne vil have dine boller sprøde og bløde, kan du sætte en skål eller lille gryde med kogende vand i bunden af ovnen, når du sætter dine boller ind.
 
 

Juleboller

23. november 2018
: 16 stk

Kardemomme, Korender giver en ægte julesmag til de lækre boller. Du kan evt. erstatte kardemomme med kanel.

Ingredienser
  • 50 g gær
  • 3,5 dl mælk
  • 1 tsk salt
  • 1 æg
  • 5 spsk sukker
  • 100 g smør
  • 500 g mel
  • 1 pose Korender (kan erstattes af rosiner)
  • 20 g bageenzym - kan undlades.
  • 1-2 tsk kardemomme
  • Pensling: Æg og perlesukker tilsat 1 tsk. Brunkagekrydderi
Vejledning
  • Step 1 Smelt smørret og hældt mælken i og lun den til den er lillefinger varm. Rør gæren ud i den lunkne mælk.
  • Step 2 Tilsæt salt, sukker og æg.
  • Step 3 Bland bageenzym i melet og hæld i gærblandingen. Tilsæt korender og kardemomme.
  • Step 4 Ælt indtil dejen er glat og smidig. Lad bollerne hæve lunt til dobbelt størrelse i ca. 30 min.
  • Step 5 Tril dejen til boller, og læg dem på en bageplade med bagepapir. Pensl bollerne med æg og drys med perlesukker og brunkagekrydderi.
  • Step 6 Bag bollerne ved 180° C varmluft eller 200° C traditionel varme i 10-15 min.



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *