Kaffe istærte på kiksebund med chokolade

Kaffe istærteEn god kaffe til en mundlækker kage kan gøre underværker.
Jeg er kaffenarkoman og elsker at eksperimenter med kaffe i kager, is osv. I denne opskrift har jeg brugt kaffe i isen og du kan evt. som jeg har gjort tilsæt lidt baileys. – Brugte ca 1-2 spsk.
Denne sprøde kaffe istærte kan evt. serveres som dessert. Den knasende bund supplereret med den kaffelækre is evt. sammen med friske bær gør denne is-dessert til et sikkert hit i hele familien.

 

 

KAFFE ISTÆRTE

9. januar 2018
: 4-6 pers

Servering: Tag kaffe istærten ud af fryseren 20 minutter for servering og pynt evt. med friske bær.

Ingredienser
  • 250 g Digestive-kiks
  • 150 g smør
  • 50 g mørk chokolade
  • 1. spsk instant kaffepulver
  • 4 dl piskefløde
  • 2 æggeblommer, pasteuriserede
  • 1 dl flormelis
Vejledning
  • Step 1 Beklæd springformen, O 24 cm med bagepapir.
  • Step 2 Knus kiksene fint, fx ved at lægge dem i en frysepose og slå på dem med en kagerulle.
  • Step 3 Smelt smørret i en kasserolle ved svag varme, og lad det køle lidt af.
  • Step 4 Hak chokoladen fint.
  • Step 5 Bland kiks, smør og chokolade grundigt i en skål, og pres blandingen ned i bunden af springformen i et jævnt og glat lag.
  • Step 6 Stil formen i køleskabet, mens du laver iscremen.
  • Step 7 Kom kaffen i en kop, og knus den til fint pulver med bagsiden af en ske. Bland fløde og den knuste kaffe i en skal, og pisk det til let kaffeflødeskum.
  • Step 8 Pisk æggeblommer og flormelis sammen i en anden skål. Vend forsigtigt kaffeflødeskummet i med en ske, så du far en jævn og luftig iscreme.
  • Step 9 Fordel iscremen oven på kiksebunden i formen.
  • Step 10 Dæk den med husholdnings film, og stil den i fryseren i mindst 4 timer, gerne til næste dag.


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *