Kanelkage med kaffeglasur

kanelkage Kanelkage er en rigtig vinterkage, som er perfekt sammen med en kop kaffe eller te. Siger man kanel, tænker de fleste på det brune, velduftende krydderi vi kommer på risengrøden, eller også tænker du på bagerens kanelsnegle, men kanel kan er fantastisk i kager.
Her får du en opskrift på en dejlig svampet kage, der passer godt ind i julen. Denne opskrift er med kærnemælk. Hvis du enten ikke har kærnemælk eller ikke kan tåle det, kan appelsinjuice være en fantastisk erstatning for kærnemælk. Du kan evt. tilføje 2 dl. gulerod eller rosiner.

KANELKAGE

11. december 2017

kanelkage er en rigtig vinterkage, som er perfekt sammen med en kop kaffe eller te. Du kan evt. tilføje 2 dl. gulerod eller rosiner i dejen.

Ingredienser
  • 120 g smør
  • 400 g sukker
  • 5 dl kærnemælk
  • 75 g hakket chokolade
  • 4 tsk kanel
  • 2 tsk natron
  • GLASUR:
  • 50 g blødt smør
  • 250 g flormelis
  • 2 tsk. vaniljesukker
  • 1/2 dk stærk kaffe
  • 1 spsk kakao
Vejledning
  • Step 1 Smelt smørret og rør det sammen med sukker.
  • Step 2 Kom kærnemælk i.
  • Step 3 Tilsæt hvedemel, chokolade, kanel og natron og rør dejen sammen.
  • Step 4 Kom dejen i en bradepande 22 X 32 cm beklædt med bagepapir.
  • Step 5 Bag kagen ca 50 min ved 175 grader på anden nederste rille.
  • Step 6 Rør alle ingredienser til glasuren sammen, til den er jævn og fordel den over kagen, når den afkølet.



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *