Klementinmousse med chokolade

Klementinmousse med chokoladeKlementinmousse med chokolade er en nem og skøn dessert til nytårsaften. Har du ikke Klementiner kan du erstatte med appelsiner.

Efter at have spist jule konfekt mm. hele december var der behov for en let dessert og Klementinmousse med chokolade blev et godt valg. Klementinmousse, har sødmen fra klementinerne og en dejlig eftersmag af Grand Marnier, der tilføjer en mere tydelig appelsinsmag. Denne dessert kan laves dagen før. Har du mod på det kan du i stedet for at lave desserten i lag, lave lidt sjov med den og lave den skæv. Her gælder det om at stille glasset i en vinkel når den står i køleskabet.

 
 
 
 
 
 

Klementinmousse med chokolade

31. december 2018
: 6-8 personer

Ingredienser
  • Klementinmousse
  • 4 klementiner
  • 2 pasteuriserede æggeblommer
  • 2 pasteuriserede æggehvider
  • 1 spsk. sukker
  • 2 blade husblas
  • 6 tsk. Grand Marnier
  • 1,5 dl piskefløde
  • Chokolademousse
  • 225 g mørk chokolade (55% kakaoindhold)
  • 3 pasteuriserede æggeblommer
  • 3 pasteuriserede æggehvider
  • 1 spsk. sukker
  • 2,5 dl piskefløde
Vejledning
  • Step 1 Klementinmousse: Læg husblassen i koldt vand ca. 10 minutter.
  • Step 2 Halver klementinerne, og pres saften ud af dem. – du kan evt. bruge appelsinsaft istedet for Klementiner.
  • Step 3 Hæld saften igennem en si og over i en lille gryde. Kog saften i få minutter. Vrid den udblødte husblas fri for vand, og smelt den sammen med saften. Lad det afkøle.
  • Step 4 Pisk æggeblommer og sukker til en luftig og tyk masse.
  • Step 5 Pisk æggehvider stive i en skål med rene piskeris.
  • Step 6 Pisk fløden til skum, og vend det sammen med æggeblommerne.
  • Step 7 Tilsæt herefter klementinsaften og Grand Marnier, og bland det hele godt sammen. Vend de stive æggehvider forsigtigt i moussen.
  • Step 8 Hæld moussen i en skål eller i portionsglas, og stil den i køleskabet. Forbered herefter chokolademoussen.
  • Step 9 Chokolademousse: Bræk chokoladen i mindre stykker, og smelt den i en skål over et vandbad.
  • Step 10 Pisk æggeblommer og sukker til en luftig og tyk masse.
  • Step 11 Pisk æggehvider stive i en skål med rene piskeris.
  • Step 12 Bland den smeltede chokolade sammen med æggeblommerne.
  • Step 13 Pisk fløden til skum, og vend det sammen med chokolademassen.
  • Step 14 Tilføj en tredjedel af de piskede hvider til moussen og pisk godt. Vend forsigtigt den resterende del af de piskede æggehvider i moussen.
  • Step 15 Fordel chokolademoussen oven på klementinmoussen i portionsglassene, og pynt med hvid chokolade. Opbevar moussen i køleskabet, indtil den skal serveres.



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *