Mit vægttab

Gastric Bypass: Her bliver mavesækken og tolvfingertarmen skåret fra, og man fører derefter maden direkte ned i tyndtarmen. Det betyder, at der optages mindre næring, appetitten mindskes, og derfor taber man sig.
mefedAlle kvinder kender til frygten for ekstra kg på sidebenene. Men for mig havde det grobund i en massiv overvægt, der da den var størst, lå vægten på 140 kg.
Jeg stod en morgen og var ved at gøre mig klar, da jeg så mig selv i spejlet. Da jeg steg op på vægten gik det op for mig hvor slemt det stod til. Vægten viste 140 kg!
Vægtens svar ramte mig i hovedet som en våd klud og først der gik det op for mig, at den var helt gal. Det var et kæmpe wakeup call for mig. Jeg var godt klar over, at jeg var stor men, at det stod så galt til havde jeg ikke regnet med. Det blev begyndelsen på min vægttabs rejse, hvor jeg opnåede et vægttab på 85 kg. Jeg har ligeså længe, jeg husker været overvægtig og været lidt for madglad og hele min skoletid er jeg blevet mobbet og søgte trøst i maden.

Min vægttabs rejse

Efter mit wake up call, besluttede jeg mig for, at NU skulle det være nok med de mange overflødige kilo på vægtkontoen, og i marts 2009 fik jeg en gastrisk bypass på Mølholm i Vejle. Hvis nogen tror det er en nem løsning tager i fejl! Der gælder de samme ”regler”, som ved vægttab uden operation, dvs. sund kost og motion. Operationen er blot en hjælpende hånd til, at opnå et vægttab. – uden sund kost og motion vil operationen ikke have den ønsket effekt.
Jeg begyndte til fitness og vand aerobic og kosten fik jeg hjælp til fra Mølholms kostvejleder. I takt med kiloene røg af, mistede jeg følingen med mit nye, slankere jeg, og det jeg så i spejlet. Folk omkring mig begyndte at påpege, at jeg var blevet for tynd.
Det var først efter flere i min omgangskreds var begyndte at sige, at jeg var blevet for tynd, at det rigtig gik op for mig, hvor meget jeg egentlig havde tabt, og at jeg skulle passe på ikke at blive tynder. Men jeg så mig stadig som fed, når jeg kiggede mig i spejlet. Fra at være en kvinde, der gemte mig væk, begyndte jeg at gøre noget ved mit udsendeende og gå op i mode tøj mm.
Jeg ændrede mig personligt og i maj 2012 møder jeg Dennis, som jeg bor sammen med i dag. Dennis har stået ved min side både da jeg fik min hudoperation pga. min overvægt og da jeg blev indlagt med en blodprocent på 3,5 som følger af min GBY, da jeg min krop ikke vil optage jern i form af piller, får jeg derfor intravenøs jern og blod 4 gange i løbet af året.

I dag vejer jeg omkring 60 kg og passer stadig min træning og kost, da jeg ALDRIG vil tilbage til 140 kg selvom mit spejlbillede nogen gange lyver for mig, og jeg skammer mig nogle gange ved at købe noget usundt selvom jeg godt ved inderst inde, at jeg ikke er overvægtig. Men det er en følelse, der altid vil sidde i mig, ligegyldig hvad jeg vejer.
Da jeg “kun” var opereret i maven og ikke i hovedet, opsøgte jeg professionelt hjælp, for at få hjælp til ikke at se mig selv som overvægtig til trods for mit spejlbillede viste jeg var normalvægtig. Jeg er ikke hys med min kost, men har fået nogle sunde vaner og spiser en sund og varieret kost. Jeg er ikke bedre end andre mennesker og spiser nogen gange usund mad, men hey jeg er kun et menneske og hvem er perfekt?