Rødkålssalat

RødkålssalatRødkålssalat er et frisk pust til den tunge julemad. Det er sundt, det smager fantastisk og pynter med sin smukke farve på ethvert middagsbord.
Rødkål er en af vore ældste grønsager, og og er rig på vitaminer som C-vitamin og kostfibre. Rødkål indeholder meget få kalorier og mætter godt på grund af de mange kostfibre, der giver en rigtig god mæthedsfølelse.
Nogle oplever, at de får luft i maven af kål, men ofte er det et spørgsmål om, at fordøjelsessystemet lige skal tilpasse sig den øgede mængde kostfibre.

 

 

 

 

RØDKÅLSSALAT

28. november 2018
: 4 pers

Rødkålssalat er nem at komme i en skål med låg og have med på farten, perfekt som tilbehør til julemiddagen.

Ingredienser
  • ½ lille rødkålshoved
  • 1 appelsin
  • 1 håndfuld rosiner
  • DRESSING:
  • 2 spsk appelsinsaft
  • 2 spsk rød saftevand (ufortyndet)
  • 1 spsk hvidvinseddike
Vejledning
  • Step 1 Fjern stok og de groveste dele af rødkålen og snit den herefter i supertynde strimler. Du kan evt. bruge en food processor. – Jeg brugte min salat snitter til min Kenwood køkkenmaskine.
  • Step 2 Kom rødkålen i en stor skål og tilsæt appelsinstykker, rosiner.
  • Step 3 Rør dressingen sammen, smag til med salt og peber og vend den i salaten. Lad salaten trække på køl til servering.



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *