scones med chokolade

scones med chokoladeScones er en hurtig bolle, bagt med bagepulver og ikke med gær. Hemmeligheden ved at lave scones, der er knitrende sprøde udenpå og fløjlsbløde, luftige og svampede indeni. Der findes nærmest ikke noget bagværk, der er mere simpelt at lave end scones. Det er nok primært den almindelige og den med chokolade, som vi kender, men faktisk er det (heldigvis) muligt at variere scones på alle mulige måder, så de kan spises hele dagen. Det er kun fantasien, der sætter grænser for, hvad en scone skal smage af.

Jeg penslede mine scones med æg og dryssede perlesukker på. I dejen tilføjede jeg 1 tsk reven appelsinskal. Brug evt. dine scones i madpakken som et mellem måltid. Fx. sammen med en banan.

 

 

 

 

scones

22. oktober 2018
: 20 stk

Scones til madpakken. For at give lidt smag fx. til jul kan du tilføje reven appelsinskal, kardemomme.

Ingredienser
  • 500 g mel
  • 1½ tsk salt
  • 3 tsk bagepulver
  • 2 tsk vaniljesukker
  • 30 g sukker
  • 125 g smør
  • 3½ dl ylette
  • 100 g grofthakket chokolade
  • evt. 1 tsk reven appelsinskal
Vejledning
  • Step 1 Bland mel, salt, bagepulver, vaniljesukker og sukker.
  • Step 2 Smørret smuldres i melet
  • Step 3 Tilsæt ylette og ælt dejen glat
  • Step 4 Chokoladen æltes hurtigt i så det ikke når at smelte
  • Step 5 Rul dejen ud i ca 2 cm tykkelse og stik dine scones ud med en udstikker – ca. 5 cm i diameter
  • Step 6 Pensel med æg eller mælk
  • Step 7 Bages ved 200 grader C i ca 15-20 min (alm. ovnvarme)
  • Step 8 TIPS: har du ikke ylette kan A38, cultura bruges.


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *