Spaghetti og kødsovs på en ny måde

Skrevet: kategori: Opskrifter
Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

medium-150x150Høre du til dem, der kan lide spaghetti og kødsovs, men har undladt at spise det, fordi du tænker at der er for mange tomme kulhydrater i pastaen?
Pastella har lanceret nogle nye Grøntsagsbånd, hvor 40 % af kulhydraterne er byttet ud med grøntsager. Det giver en bedre nærings fordeling, idet nogle af de tomme kulhydrater er byttet ud med grøntsager fyldt med vitaminer og kostfibre. Pastellas Grøntsags bånd tager kun 1 minut at koge, så det er hurtig mad i en travl hverdag. Du kan lave din egen kødsovs ud af hakket oksekød med 3-7 % fedt, flåede tomater, revene gulerødder og rød peber. Prøv dig frem, med de grøntsager du kan lide.

Hvad gør kostfiber
Kostfibre er godt for kroppen, da det sænker tømningshastigheden af mavesækken og forlænger derved mæthedsfornemmelsen efter et måltid. Transittiden, dvs. den tid der går, inden føden har passeret tyndtarm og tyktarm, reduceres derimod, hvilket forebygger forstoppelse. Transittiden reduceres, da kostfibre binder vand og dermed bliver passagen lettere. For at forbygge forstoppelse er det vigtigt, at få rigeligt væske, 1-1½ liter vand dagligt. I forbindelse med vægttab er den øgede mæthedsfornemmelse særlig vigtig. Mæthedsfornemmelse kan ligesom den sænkede tømningshastighed af mavesækken, være med til at indtaget af mad bliver mindre. Kostfibre sænker optagelsen af glukose (sukker) og er også med til at holde dit blodsukker stabilt. Derved undgår du at gå “sukkerkold”. Reduceringen i stigningen af blodsukkerniveauet hænger dog sammen med fødevarernes fysiske struktur. Blodsukkerstigningen er fx langsommere ved brød med hele kerner, frem for brød hvor de samme kerner er formalet til fint mel. Indtagelse af hele frugter giver en lavere blodsukkerstigning end den samme mængde i form af frugtjuice. Hvis du ønsker at tabe dig er grove ubearbejdet grøntsager og groft brød bedst for dig.
Kostfibre kan ligeledes reducere optagelsen af andre næringsstoffer, fx fedt, da kostfibre hæmmer aktiviteten af en række fordøjelsesenzymer i tyndtarmen, bl.a. lipaser der nedbryder fedt.Kostfibre medfører også en binding af forskellige stoffer i tarmen, der derved ikke bliver optaget. Kostfibre påvirker endvidere tarmfloraen i en positiv retning og fremmer de gode bakterier, som er nødvendige i tarmsystemet for at undgå sygdomsfremkaldende bakterier. Kort og godt der er masser af gode grunde til at fylde din kost med grove grøntsager og fuldkornsbrød, hvis du ønsker alle de sundhedsfremmende effekter og ønsker et vægttab.

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.

Skriv et svar