Tærte med broccoli.

Tærte med broccoli.Tærte med broccoli både til frokost og aftensmad, hvor du evt. kan bruge resterne i madpakken sammen med en god salat.
Jeg har i denne opskrift brugt fuldkorns dej, da fuldkorn rummer vitaminer, mineraler og andre sundhedsfremmende stoffer, som er vigtige i forhold til at undgå sygdomme som diabetes, hjerte-kar-sygdomme og visse former for kræft. Anbefalingerne fra Fødevarestyrelsen lyder, at vi bør få 75 gram fuldkorn om dagen.

Fyldet i tærten kan varieres i en uendelighed – det er kun fantasien der sætter grænser. Af variationer kan nævnes: Kylling, porre, peberfrugt og fetaost. Laks, broccoli, kartofler, tomater og purøg smager skønt. Kort salt du kan komme det fyld i din tærte som du ønsker.

TÆRTE MED BROCCOLI.

16. maj 2018
: 4 pers

Tærte med broccoli både til frokost og aftensmad, hvor du evt. kan bruge resterne i madpakken sammen med en god salat.

Ingredienser
  • 1 rulle fuldkorns tærtedej
  • 150 gram skinkestrimler
  • broccoli
  • et par kartofler
  • 8 æg
  • 1 dl mælk
  • Salt og peber
  • 150 gram ost + en tomat som topping
Vejledning
  • Step 1 Grøntsagerne snittes fint.
  • Step 2 Tærtedejen puttes i formen.
  • Step 3 Fyldet ligges på dejen: broccoli, karoffeler, skinke.
  • Step 4 Æggene knækkes i en skål og røres sammen med fløde, salt og peber.
  • Step 5 Æggemassen hældes ned i tærteformene.
  • Step 6 Osten fordeles på toppen.Tomaten skylles og skæres i skiver som fordeles ovenpå tærten.
  • Step 7 Tærten bages i ca 45 minutter på 160 grader varmeluft. – Mærk efter om æggemassen er stivnet.


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *